maandag 19 maart 2018

53 jaar “AGAIN” Really The Last Time
53 jaar “AGAIN”
Really The Last Time


Het is eigenlijk onvoorstelbaar. Al 53 jaar muziek maken met dezelfde rockers, weliswaar later aangevuld met een bassist en een gitarist maar toch.
Natuurlijk, we kennen elkaar al vanaf de kleuterschool, en dat werkt door. Tenminste bij ons wel. We zijn familie en vrienden en zijn opgegroeid in Genooi. En we hebben dit ook nooit stil gehouden.
In de zestiger jaren liggen voor ons de muzikale roots. Iedere dag nieuwe muziek luisteren. Radio Caroline en Veronica en ook radio Noordzee was een regelrechte sensatie als we die op een transistorradio doorkregen door de radio tegen een elektriciteitsbuis te plaatsen.
De muziek uit voornamelijk Engeland was onze inspiratie om een band te gaan vormen. Onze eerste naam was “The Gamblers” daarna “Gambler NV” toen “Blue Ace”.
Oefenen in de serre bij Lau thuis in de Kramerstraat in het begin. Daarna mochten we op de zolder van de `Witte Kerk` repeteren omdat er al een nieuwe kerk was gebouwd en de oude al als een soort gemeenschapshuis fungeerde. The Kinks, The Who, The Golden Earrings, The Scorpions  en The Motions waren onze eerste voorbeelden en we speelden al snel een aantal nummers. Deze lieten we horen op talentenjachten. En langzaam kwamen we hogerop de einduitslagen tot we warempel de eerste prijs wonnen.
Een optreden in de Harmoniezaal in Tegelen samen met Static was naast een beker voor de eerste plaats, de prijs. Dit optreden was een soort doorbraak. Met name voor ons zelfvertrouwen want wij speelden die avond met Static de sterren van de hemel.
`Ons Huis` in Blerick werd ons volgende repetitielokaal. We werden daar ook ondergebracht in het theaterbureau Stage 66. Zij zorgden voor optredens en de contracten in ruil voor een gedeelte van de poen die we hiervoor kregen. Wat precies de verdeelsleutel was weten we nu nog steeds niet, maar dat interesseerde ons ook niet zo erg. Als we maar beroemd zouden worden.
Na een stillere periode kwamen we terug als “Back Again” en de laatste jaren als “Again” Omdat we steeds WÉÉR de bühne op wilden.
En inderdaad speelde we in Nederland overal en zelfs in Duitsland in de grensstreek zelfs tot in Wuppertal. Alle provincies hebben we wel gehad. VW busje huren en rijen maar. Midden in de nacht naar huis. En vaak ´s morgens weer naar het werk want iedereen werkte.
Het was als we er nu op terug kijken de tijd van ons leven.


ZATERDAG 24 MAART LAATSTE OPTREDEN

FEESTZAAL APOLLO MAASBREESESTRAAT 49 BLERICK

ZAAL OPEN 20.00 UUR BEGIN OPTREDEN 21.00 UUR

                               ENTREE GRATIS


Geen opmerkingen:

Een reactie posten