dinsdag 8 september 2015

LES JAGUARSOp 16 oktober staat op het programma een eenmalig optreden van de band Les Jaguars.
Eigenlijk waren zij de oorzaak dat wij nu ons jubileum kunnen vieren. De band werd in 1963 opgericht. De meerderheid van de leden woonden in Genooi. Jo en Twan Heiligers, Hay van Haandel, John Seelen, Rudy Hooper, Walter Matherus en John Davans maakten deel uit van de band. Hun oefenruimte was de garage annex werkplaats van de fam Heiligers. Meestal stond de deur open en werd de repetitie een optreden voor de buurtbewoners. Ook wij waren regelmatig gast in deze oefenruimte. Hier werden de eerste akkoorden afgekeken door Heini want een ding was duidelijk. DIT WILDE WIJ OOK DOEN. Het was kicken om les Jaguars met zoveel plezier de nummers te zien spelen. Het was voor ons vanzelfsprekend dat wij voor 16 oktober Les Jaguars gingen benaderen om ook enkele nummers te komen spelen. 4 leden van het eerste uur Jo, Twan, Hai en John zijn weer aan het oefenen en vinden het zo leuk dat aan een doorstart word gedacht.
Twan die ook de Saxofoon heeft ontdekt heeft toch weer de basgitaar uit de kast gehaald. Jo, Hai en John hebben van 2000 tot 2010 nog enkele jaren als Les Jaguars  in Venlo en omstreken muziek gemaakt.
Na 47 jaar werd Les jaguars in 2010 opgeheven met een slotconcert in ut Pumpke. Ook zij hebben in in deze tijd een cd opgenomen en zijn te zien op you tube. Eenvoudig Les Jaguars Venlo ingeven en je kunt  wat filmpjes bekijken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten