zondag 21 augustus 2016

VENRAY

Venray. 

Op zaterdag 15 juli was het zover, ons derde optreden op Venray Muzikaal Totaal. 
Op de markt voor het stadhuis zou het plaatsvinden. (Lezend in een boek van de Beatles in de beginjaren) waren wij behoorlijk verwent met de uitrusting waarmee wij konden optreden. Zelf hadden wij in 1965 ook met een enkele versterker, een drumstelletje en een zanginstallatie optredens verzorgt maar uiteindelijk "wereldsucces" laat staan een landelijk succes niet binnen kunnen halen. Waarschijnlijk hadden de leden van de Beatles meer talent. Ook denk ik dat als je iets nastreeft je je er volledig voor moet inzetten en je te pletter moet werken om succesvol te zijn. De muzikanten in de huidige tijd zijn wat instrumenten betreft behoorlijk verwent. Het ontbreekt hen aan niets en denken allemaal aan een grote carrière .

Bescheidenheid is hen vreemd, maar wie weet over 20 laat staan 50 jaar nog wie ze waren?
Ons optreden in Venray is voor vooral leuk. Wij vinden het leuk om muziek te maken al straalt het niet altijd van onze gezichten af. Links en recht krijgen we daar opmerkingen over maar het gaat om de muziek en de rest is bijzaak. Wij zullen geen carrière meer maken en denken bij elk optreden " Maybe the last Time ".
Voor ons hadden hoofdzakelijk leerlingen van een muziekschool opgetreden waarbij te horen dat er in Venray nog veel talent zit. Nu kwamen wij de oudjes onze muzikale herinneringen van de tijd van de Beatles en de Stones  ten gehore brengen. Het ging prima en de aanwezige mensen zongen de oldies met volle borst mee. Af en toe hoorde we " We want more ". Na 3 kwartier was het optreden voorbij en wilde we wel " More " maar mochten we niet. Het was een leuk en succesvol optreden en misschien tot het volgend jaar.


Zoals iedereen weet zijn we uitgenodigd voor "De nach van ut Limburgse Leed". Op,17 september treden we in Preuf en Praotcafe "De Klep" op en spelen er 17 Stones nummers in ut plat. Zoals jullie weten hebben we al een project gehad met 11 Stones plat maar voor deze gelegenheid hebben Giel en Heini weer de pen gepakt en een zestal nummers omgeschreven.  De volgende nummers werden vertaald.Everybody needs somebody werd Eederein haet emand neudig.
Pain in my heart - Pien  in mien hert
Time is on my Side - Tied hebbe weej neet mier.
Mothers  little Helper - Mam rent naor de kelder.
Around and Around - Rond en Rond
IF you need me - Als ik dich biet mie


Sommige nummers zijn, zoals in het eerdere project bijna letterlijk vertaald en andere weer geheel iets anders. We zullen moeten zorgen dat op 17 september vooral tijdens het optreden de teksten goed te volgen zijn.  Ons optreden is om 24.00 uur in de nach en duurt ongeveer een uur. We zijn volop aan het repeteren om vooral de nieuwe nummers er in te stampen. Deze nummers zijn ook muzikaal nieuw voor ons dus het is aanpoten om ze goed ten gehore te brengen. Afgelopen weken hebben we veel vooruitgang gemaakt en klonken de nummers al erg goed. Wie wil komen luisteren kan op de site van de "Nach van ut Limburgse leed" zien wat er die avond nog meer gebeurd. Kom wel op tijd naar "DE KLEP" want het kan druk worden.

Ook willen we jullie er op attent maken dat op 15 oktober ons optreden in de Witte Kerk plaats zal vinden. Het zal geen 51 jarig jubileumfeest zijn maar ook geen gewoon optreden. Het vorig jaar hebben jullie een klein gedeelte van ons repertoire gehoord. Deze avond zullen we een 40 tal oldies ten gehore brengen. We gaan deze week met de Witte Kerk praten over het programma en of we het nog een speciaal thema kunnen geven. Na het optreden van het vorig jaar kregen we van veel bezoekers te horen dat ze het vooral leuk vonden dat ze oude bekenden hadden getroffen. Het zou dus misschien wel een reünie concert kunnen worden maar niet alleen muzikaal maar ook een weerzien met oud bewoners van Genuui die elkaar na jaren weer terug zien. We zullen samen met de organisatoren van deze avond zoveel mogelijk mensen proberen te bereiken om ze uit te nodigen voor dit optreden. Verder kunnen jullie in jullie vriendenkring via bv Facebook andere enthousiast maken voor deze muzikale reünie. Na het optreden van "de nach" zullen we meer bekend kunnen maken over 15 oktober .

Misschien tot ziens op 17 september en/of 15 oktober.Geen opmerkingen:

Een reactie posten