zaterdag 14 februari 2015

AGAIN WEER TERUG

AGAIN Weer terug.

Op het 25 jarig bruiloftsfeest van Giel en Annewil werd door de leden, Heini, Geert, Lou en Martin, van The GAMBLERS een muzikale serenade aan het paar gebracht. Er werden weer wat herinneringen opgehaald over hun muzikale verleden.  Enkele maanden erna werd een reünie-band  opgericht om het 50 jarig bestaansfeest van het ALD WEISHOES in 2001 te vieren en werd BACK GAIN  ook gevraagd. Ook was met deze band een optreden gepland bij een Sixties festival in de Venlona Zaal. Er werd in de kelder van het Ald Weishoes driftig gerepeteerd aan diverse nummers. De band was uitgebreid met blazers en een zangeres. Gedeeltelijk werden er nummers gespeeld uit het repertoire  van BACK AGAIN maar ook nieuwe nummers werden geleerd. Het optreden in de Venlona zaal werd als eerste gehouden. De hoofdact was Mariska Veres van Shocking Blue. Al met al een geslaagd optreden van een uur en weer een aanzet tot een verder muzikaal avontuur. Later werd in het  Ald Weishoes de reünie gehouden waar het optreden nog eens werd overgedaan. Was dit alles of kwam er nog meer.

Op een bepaald moment werden de oud-leden gevraagd of ze op een bruiloftsfeest enkele nummers wilde spelen. Er werd in een tomatenkas in Velden geoefend en op de bruiloft werd er veel succes geboekt. Nieuwe aanvragen volgen van familie en vrienden. Er werd in Baarlo geoefend en ook een optreden verzorgd. Inmiddels werd als de F en F band ( Familie and Friends ) opgetreden in Galerie De Hoeve op het zoveelste familie feest.
Lou kwam hierop met het idee om verder te gaan met meer structuur in oefenavonden en optredens. Bij Giel thuis werd bijeengekomen en besloten weer de draad op te pakken. De nieuwe band werd gevormd door Lou (zang), Heini (gitaar en zang), Geert (Drums en zang), Giel (keyboard) en als nieuwelingen  Alex Noya (basgitaar) en Gijs Smits (gitaar). Gijs (de schoonzoon van Lou) bracht wat jong bloed in de band en bracht samen met Heini het gitaargedeelte naar een hoger niveau. Hun samenspel gaf onze nummers een extra dimensie. Geoefend werd er in de kelder van ut Ald Weishoes. Het repertoire werd bekeken en eenieder mocht nummers noemen die hij graag samen met de band wilde spelen. Hierdoor kwamen er toch wel verrassende nummers op het repertoire te staan. De bruilofts-nummers werden ingeruild door stevige rocknummers. De 60er jaren nummers waren nog steeds veelvuldig aanwezig maar 70 en 80er jaren waren ook vertegenwoordigd. Omdat we in een andere samenstelling speelde wilde we onze naam aanpassen. Uiteindelijk  werd het "AGAIN". Het  spreekt voor zich dat nu weer een try out concert werd gegeven. Op zondag 25 april 2004 was het Ald Weishoes het decor voor familie en vrienden waar samen met een andere band een middag muziek werd verzorgd.


Er werd regelmatig opgetreden en we werden voor bepaalde optredens elke keer opnieuw gevraagd. Omdat het internet al lang gewoon was werd er een eigen website gemaakt. Later heeft een neef van Heini een zeer mooie nieuwe site gemaakt. Helaas is die niet meer in de lucht vandaar deze blog. Op de sfeermarkt in Arcen speelden we meerdere malen en in het Brabantse Zeeland waren we op de kermis graag geziene gasten. Tijdens deze kermisconcerten waren we soms 6 uur aan het spelen.


Ook bij voetbal vereniging V.O.S. en de motorcrossclub Blerick werd opgetreden. De hoogtepunten van elk jaar waren de optredens in De Boostenhof die door de band zelf mede georganiseerd werd. De eerste avond was een normaal optreden waar het gehele repertoire voorbij kwam.
Op de volgende avond in oktober 2006 was de presentatie van de eerste CD van AGAIN genaamd "BACK IN TIME".

Omdat inmiddels in Grubbenvorst een nieuwe oefenruimte werd betrokken kon deze mijlpaal bereikt worden. In de oefenruimte was een opnamestudio ingericht. Omdat wij er als huurders gratis gebruik van mochten maken hebben wij met behulp van Geert Verschuuren 9 nummers opgenomen. De meeste nummers zijn in een take opgenomen en later nog extra gemixt. Soms werd de zang over gedaan maar in relatieve korte tijd was de cd klaar. Lou ging thuis aan de slag met het produceren van de cd's. Op de betreffende avond werden de makers een cd aangeboden en werden er meer dan 100 stuks verkocht.
Het volgende jaar werd er een een unplugged sessie gegeven. Dit werd erg gewaardeerd door de vele bezoekers. Ook mochten toeschouwers op de bühne een liedje meezingen. Ook dit was een succes en voor herhaling vatbaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten