zaterdag 14 februari 2015

AGAIN GEIT PLAT


In de loop van 2008 werd het plan opgevat om wat in het dialect te doen. In Venlo waren The Beatles al vertaald en Bob Dylan moest er ook aan geloven. Omdat wij veel Rolling Stones nummers in ons repertoire hadden lag voor de hand dat deze nummers vertaald werden in het Venloos. Sjaak Holtermans werd gevraagd of hij ons mee wilde helpen met vertalen wat hij graag deed. Sjaak schreef al jaren vastelaovund muziek en dit was een kolfje naar zijn hand.


Sjaak maakte van 4 Stones nummers de volgende vertalingen:

Under  the baordwalk  werd "ONDER DE MAASBROK"
Satisfaction werd  "DET GEVEUL".
Paint it black werd "  VERF UT ZWART "
The last time werd " DE LETSTE KIER "

Ook Heini sloeg aan het werk en vertaalde de volgende nummers:

Route 66 werd " DE MAASROUTE "
Its all over now werd " UT IS NOW VEERBEEJ "

Giel die zich thuis verveelde tijdens een ziekte kreeg ook de smaak te pakken en herschreef de volgende Stones liedjes.

Jumping Jack Flash werd " KEUNING SJAAK MAAS "
I'm Free werd " IK DOON WAAT IK WIL DOON "
Brown Sugar werd  " OET GENUUJE "
Heart of Stone werd " HERT VAN STEIN "
Take it or Leave it werd "NEEM UT OF LAOT UT"

De meeste nummers werden zoveel mogelijk vertaald naar het origineel. Enkele nummers zoals Route 66  werd een zeer geslaagd verslag van een ritje Noord Limburg naar Zuid Limburg . Jumping Jack flash werd het verhaal van een tuinman in Venlo met de ultieme droom dat hij eens de grasmat van stadion de koel mocht maaien. Dat in het origineel Mick Jagger de tuinman van Keith Richard Jumping Jack flash noemde is wel een overeenkomst. Brown Sugar werd het verhaal van de band Gamblers tot Again met de link naar hun geboorteplaats Genooi.Het leek ons leuk om een volgende uitdaging aan te gaan. Een clip maken. Via via werd Lars Hocks een medewerker van de stadsomroep en leerling van een cameraman-opleiding bereid gevonden deze klus te klaren. Omdat dit een opdracht van de school werd waren de kosten binnen de perken. Eerst werden er in  de oefenruimte onder leiding van Marc Scherjon de nummers "Onder de Maasbrok" en "Det Geveul" opgenomen. Ook Lars maakte al vast wat filmopnames voor de clip.
Op 4 april 2009 werd er onder de brug in Venlo de clip  van  "ONDER DE MAASBROK" opgenomen. Dit was geen op zijn Venloos gezegd "KATTENDREK" wat daar werd uitgepakt. Er werden rails gelegd waar over een camera reed. Bij 12 graden werd  in T-shirts  gezongen "As ut zomer is en aan de hemel steit de zon".

Het opnemen van 3 minuten film heeft toch wel enkele uren gekost. Een heuse oldtimer met een verliefd paartje erin waren opgetrommeld. Ook Alex zijn zoon moest zich van zijn ongehoorzame kant laten zien. Voor ons een hele beleving om zoiets mee te mogen maken en erg leuk om te doen. De bedoeling was om in de zomer aan het Venlose stads-strand de clip te presenteren maar 2 weken later werd Geert ziek en was het onmogelijk om dit plaats te laten vinden. Omdat wij geen vervanger voor Geert wilde aanstellen hebben we dit jaar alles tot begin 2010 af moeten zeggen.Op 22 mei 2010 werd alsnog in De Boostenhof de clip en de Stones-nummers in ut plat gepresenteerd. De dag ervoor stond in De Limburger een artikel  met als titel " STONES IN UT PLAT : SATISFACTION, DET GEVEUL" . De zaal liep al snel vol en bijna 300  personen werden getrakteerd op een echte Stones plat avond .


Uiteraard werd een gedeelte van hun hele repertoire ook nog ten gehore gebracht.
Weer was er een mijlpaal bereikt met de band en zijn leden. Wie had dit in 1965 gedacht dat het zover zou komen. De clip werd ook uitgezonden op de Venlose Stadsomroep  en op L1. Lars Hocks bleek wel een vakman want op het ogenblik heeft hij een productie bedrijf onder de naam "7miles.tv".Omdat we een lange tijd niet hadden kunnen optreden en doordat de agenda van de leden vol waren met vakanties en andere activiteiten werd er op een bepaald moment besloten even een pauze in te lassen.
Na een klein jaartje werd er door de leden toch weer besloten om de draad weer op te pakken. Er werd in De Vonkel in Grubbenvorst opgetreden  t.g.v.  de jaarlijkse top 2000 op radio 2. Er werden opnames gemaakt en deze werd later uitgezonden tijdens de uitzending op de televisie.

Dit jaar beloofd een bijzonder jaar te worden.  De band bestaat 50 jaar. AGAIN2FIFTIES.

LINK NAAR CLIP ONDER DE MAASBROK

2 opmerkingen:

 1. Heren, leuke blogs!

  Leest lekker weg, zeker in combinatie met de foto's, en mooi om te zien hoe de band keer op keer weer sterker terugkomt - Stronger BACK AGAIN and AGAIN ;-)

  Tot 16 oktober!

  Groet,
  Barry Roox

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk ik kijk er naar uit om de vorderingen te volgen heel veel succes met wat er nog komen gaat.

  Groetjes Suzanne Buchholtz.

  BeantwoordenVerwijderen