zondag 19 juli 2015

NOG 3 MAANDEN

Nog 3 maanden en onze jubileumavond is al weer voorbij.  Enkele nakomelingen van de leden gaan ook een optreden verzorgen. Ze hebben al enkele oefensessies achter de rug waarin oude sixties met wat moderner werk wordt gecombineerd. Omdat Gijs en Alex met hun ervaring hun ondersteunen zijn ze al een eind op weg. Ook heeft Iman al een keer met ons mee gerepeteerd maar deze rasmuzikant heeft met de oude nummers geen moeite. Ook zijn zang is toch wel een plus voor de samenzang.Al met al is het een leuk jaar waar van alles voorbij komt en waaruit blijkt wat er in die afgelopen 50 jaar aan liedjes zijn gespeeld. "Dae hebbe weej auk gespeuld" hoor je regelmatig. The GAMBLERS en BLUE ACE speelde in de jaren 60 vooral nummers die op dat moment populair waren. Alles wat goed en ruig was werd toen nagespeeld. Soms met meer vuur dan echt letten op de details. Toen deze nummers in 1985 weer werden gespeeld werd er veel meer werk van gemaakt om het nummer zuiver na te spelen.


Ik verzamel wat oude platen uit laat 1950 begin 1960 en hoor duidelijk dat dit de manier van zuiverste  muziek is. 3 gitaren en een drummer, soms aangevuld met een orgeltje, veel lol en optreden maar. Niks geen halve bühne vol met versterkers, zangzuilen en mengpanelen maar samen op een paar versterkers aangesloten en een zangsetje. Maar ja gelukkig zijn er nog bands zoals wij die die oude nummers nog met veel hartstocht blijven spelen. In deze tijd moeten de beginnende bandjes zelf liedjes schrijven en is coverband een vies woord. Probeer het maar eens om de sixties en seventies goed na te spelen. Al hadden deze muzikanten geen conservatorium gehad zij hebben wel de sixties de naam bezorgd waar we nog altijd over spreken. Gelukkig zie je toch wel dat de sixties onder de jeugd erg populair begint te worden.

 Bij een optreden van Paul McCartney waar ik laats was stonden niet alleen oude fans maar was de jeugd ook veelvuldig vertegenwoordigd. Er is nog hoop. Zogenaamde garagebands hoor je ook steeds meer. De zuiverste manier van muziek maken. Afgelopen week hebben we wat puntjes op de i gezet en afspraken gemaakt voor 16 oktober. De poster begint vorm te krijgen en de liedjes welke op 16 oktober worden gespeeld staan op papier. Er zijn weer verrassende songs bij. Ook hebben we nog wat sponsoren nodig om deze avond tot een succes te maken. Wie interesse heeft kan met een van de leden van de band contact opnemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten