woensdag 21 oktober 2015

16 OKTOBER HET OPTREDEN


Het is 16 oktober 2015. 50 jaar geleden werden THE GAMBLERS opgericht. Vanavond gaan we dat vieren in de witte kerk. Altijd spannend wie en hoeveel belangstellende er komen op zo'n avond. Omdat wij in Genooi geboren en opgegroeid zijn zullen we ook diverse bezoekers tegenkomen die wij van vroeger kennen. Voor acht uur komen de eerste binnen. Het weer is bar en boos. Dit gaat ons bezoekers kosten. Langzaam stromen de bezoekers binnen en begroeten we familie, vrienden, collega's en bekenden. De oudste bezoekers zijn de moeders van Martin en Geert . Allebei 91 jaar en toch aanwezig. Jammer dat onze grootste fan "Tante Nel" (tante van Heinie) wegens ziekte niet aanwezig kan zijn. Tegen half negen worden we naar de b├╝hne geroepen en begint AGAIN voor een volle zaal met de opening. Tijdens "Mustang Sally" werden de aanwezigen hartelijk welkom geheten en waren we begonnen aan 3,5 uur muziek uit de zestiger en zeventiger jaren. THE GAMBLERS nemen het nu over met klassiekers als "Hello Josephine" en "Blueberry Hill". Ook "Why Don't You Take It" van de Motions bleek men nog te kennen. 

 
Nu was BACK AGAIN aan de beurt. Iman en Giel kwamen erbij en met liedjes die meestal in het bruiloftencircuit worden gespeeld begon het publiek al wat warm te draaien. "Stand by me", "IF I Said You Have a Beautiful Body" en "Blue Bayou" viel ook nu weer in de smaak. De wisselingen gingen vlot en we liepen voor op het tijdschema. 

 
 
 De "Stones Kei Plat" liedjes stonden nu op het programma . Martin en Iman werden vervangen door Gijs en Again was weer compleet. Via een beamer werden de teksten geprojecteerd zodat iedereen mee kon zingen. 9 nummers werden gespeeld wat een succes bleek. Links en recht werden de refrein's meegezongen.
Het programma ging verder met Les Jaguars. Lou zong enkele verrassende nummers mee en ook het optreden van Les Jaguars was voor de vele aanwezigen  een groot succes. 
 
 
 
Nu was het verrassings optreden. Enkele nazaten van de leden van Again hadden de afgelopen maanden samen enkele nummers gerepeteerd om ze vanavond te laten horen. Gestart  werd met "House Of The Rising Sun" met Martin op orgel. De band bestond uit Dennis, Vanessa, Dave, Leroy, Gijs en natuurlijk Alex die bijna de hele avond de baspartijen speelde. Hierna werd van The Beatles "Norwegian Wood" ingezet en later werd ook nog "Nothing Els Matter" van Metallica gespeeld. De aanvankelijke onzekerheid werd in dit nummer weggespeeld en zij kregen van de toeschouwers verdiende complementen. 
 
 
 
Rond kwart voor 11 begon Again aan hun laatste set van de avond. Er werd nu wat stevige rock gespeeld en alles werd uit de kast gehaald. De dansvloer begon vol te raken en de bezoekers amuseerde zich opperbest. Afgesloten werd met 3 Stones klassiekers  in het plat. Keuning Sjaak Maas, de Maasroute en Brown Sugar. Deze laatste werd omgeschreven  in Oet Genuuj.  Oet  Genuuj daor beej die witte kerk, Oet Geneui daor veulde weej os sterk. Deze zinnen uit het liedje waren vanavond weer actueel. Ook vanavond voelde wij os weer sterk.

 


Een geslaagde avond met veel tevreden gezichten waar met veel trots op terug gekeken kan worden. Ook bij de leiding van de Witte Kerk zijn we in de smaak gevallen want we werden gevraagd om in 2016 een paar optredens te verzorgen .  

Veel werk en organiseren heeft een prachtig resultaat opgeleverd. Met andere woorden op naar de 60. Iedereen die het mogelijk gemaakt heeft dat deze avond zo geslaagd was van harte bedankt. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten